Tunnbrödssnittar med varmrökt chililax

Gör så här

Mosa laxen och blanda med färskosten till en fast röra. Smaka av med salt och peppar. Fördela röran över brödskivorna, ända ut i kanterna. Lägg några gräslöksstrån på längden över bröden. Lägg på salladsblad och se till att det finns en marginal på ett par cm högst upp på ena långsidan. Rulla ihop tajt från långsida till långsida, tanken är att krämen fungerar som klister i ovankanten så att rullen håller ihop. Rulla in i smörgåspapper eller plast och förvara i kyl till servering.

Strax före servering hackar du lite gräslök och chili. Ta ut rullarna ur kylen och skär bort kanterna om de inte är så fina (blir bra smakprover). Snitta vardera rulle i fyra eller fem bitar beroende på hur stora du vill ha dem. Lägg upp på fat eller skärbräda och dekorera med gräslök och chili. Servera och njut!

 

Tips!

Om du inte hittar varmrökt lax med smak av chili och paprika i butiken går det lika bra med naturell varmrökt lax men krydda då gärna med hackad chili i färskoströran så du får lite sting i smaken.

Ingredienser

8-10 snittar
ca 150g varmrökt lax med chili och paprika från Norums Fiskrökeri
ca 150g färskost
2 mjuka tunnbröd, gärna surdeg
ett knippe gräslök
4 stora salladsblad
färsk chili
salt och peppar
Logotyp