Tunnbrödsklämma med varmrökt röding och exotisk dressing

Ingredienser:

4 portioner

 

1 pkt (ca 500 g) varmrökt röding från Norums Fiskrökeri, urbenad

1 burk exotisk dressing från Norums Fiskrökeri

4 skivor mjukt tunnbröd

1 kruka bladsallad

1 påse (150 g) sugarsnaps/sockerärtor

4 rädisor

4 msk smör

 

Potatisstomp med örter

600 g potatis

2 dl dill, grovt hackad

1 dl gräslök, strimlad

80 g smör

Salt och vitpeppar efter smak

 

 

Gör så här:

 

Skrubba och koka färskpotatis i en kastrull med saltat vatten.

Ta fram en till kastrull och bryn smöret under omrörning till en gyllenbrun färg, ställ åt sidan. När potatisen kokat färdigt låter du den ånga av. Lägg sedan potatisen tillbaka i kastrullen och mosa lätt med en stomp. Tillsätt örter (spara lite av örterna till garnering) och det brynta smöret. Smaka av med salt och peppar.

 

Skölj sallad, strimla sugarsnaps och skiva rädisorna tunt.

 

Smöra tunnbröden och fördela därefter ut potatisstomp, sallad, rädisor, sugarsnaps, varmrökt röding och exotisk dressing. Toppa med resten av örterna. Servera och njut!

Norums Fiskrökeri AB

T. +46 (0)934 - 330 11

E. info(at)norumsfiskrokeri.se