Smördegsbakelser med rökt lax och fetaost

Ingredienser:

Ca 10 st

 

100g varmrökt lax från Norums Fiskrökeri

2 smördegsplattor

½ fetaost

 

Citroncrèmefraiche

½ burk crème fraiche

½ citron, skalet

1 msk citronsaft

1 krm svartpeppar

 

Garnering

6 gröna sparrisar

2 kvistar dill, finhackad

½ citron, skalet

1 rädisa, tunt skivad

 

 

Gör så här:

 

Värm ugnen till 250 grader. Kavla ut smördegen på en lätt mjölad bänk tills den blir ca 2 mm tjock. Ta sedan ett vattenglas eller en stansring med ca 6 cm i diameter och stansa ut små runda bitar. Degen som blir över kavlar du på nytt ut och stansar nya ”rundlar”. Lägg smördegsbottnarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

 

Bryt bort den träiga nedre delen av sparrisen. Övre delen av sparrisen skär du i mindre bitar och blancherar 2 minuter i kokande välsaltat vatten. Häll av vattnet och låt sparrisen svalna.

 

Blanda samtliga ingredienser till Citroncrèmefraichen och klicka ut en matsked på varje bakelse. Bryt fetaosten i mindre bitar och smula över på varje smördegsbakelse. Ställ in i ugnen ca 6–8 minuter.

 

När bakelserna svalnat något garnerar du med grön sparris, rädisa, dill och varmrökt lax. Toppa med finhackad dill och riv över citronzest. Servera och njut!

Norums Fiskrökeri AB

T. +46 (0)934 - 330 11

E. info(at)norumsfiskrokeri.se