Laxpasta med kallrökt lax och bladspenat

Ingredienser:

250 g Norums kallrökta lax, i strimlor

1 schalottenlök

1 vitlöksklyfta

1 msk olivolja

1 dl vitt vin

200 g färskost

2 dl grädde

0,5 citron, skalet och saften

1 påse bladspenat

4 portioner pasta

Salt och vitpeppar

 

 

 

Gör så här:

Slå på en kastrull med saltat vatten. Lägg i pastan och koka enligt anvisningen på förpackningen. Skär bort skinnet från den kallrökta laxen och skär den sedan i tunna strimlor. Skala och strimla en schalottenlök. Värm en stekpanna med olivolja och lägg i schalottenlök samt en pressad vitlöksklyfta. Stek på låg värme ett par minuter utan att det tar färg. Lägg därefter i 2/3 av bladspenaten och stek ytterligare någon minut. Häll på vinet och låt det koka in. Tillsätt sedan grädde och färskost. Riv över citronskal och pressa i saften. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt såsen koka ett par minuter. Avsluta med att lägga i 2/3 av den kallrökta laxen och koka 2 minuter.

 

Vid servering lägger du i resten av bladspenaten och den kallrökta laxen. Riv gärna över lite extra citronskal och ringla på lite olivolja. Servera och njut!

Norums Fiskrökeri AB

T. +46 (0)934 - 330 11

E. info(at)norumsfiskrokeri.se