Pannacotta med kallrökt och gravad lax

Ingredienser:

 

 

Laxpannacotta

100 g färdigskivad kallrökt lax från Norums Fiskrökeri

100 g färdigskivad gravad lax från Norums Fiskrökeri

200 g Philadelphiaost (färskost)

200 g crème fraiche

100 g vispgrädde

5 ark gelatinblad

1 rödlök

0,5 dl gräslök

0,5 citron, skalet + saften

Salt

Vitpeppar

 

Garnering

80 g finkornig rom

Färsk dill

 

 

 

Gör så här:

 

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, se till att vattnet täcker alla blad. Värm philadelphiaost, crème fraiche och vispgrädde försiktigt i en kastrull, vispa då och då. Finstrimla lax, finhacka rödlök och strimla gräslöken.

 

När philadelphiablandningen blivit ca 40 grader (lite varmare än fingervarmt) tillsätt gelatinet och blanda väl. Dra kastrullen åt sidan och smaksätt med citronsaft, citronskal, salt och vitpeppar. När blandningen svalnat ytterligare tillsätt lax och lök, blanda väl.

 

Klä insidan av en form (ca 30x20 cm) med plastfilm och häll pannacottan i formen. Låt stelna minst ett par timmar i kylskåp.

 

Vid servering, skär pannacottan i små kuber (ca 2,5x2,5 cm) med en tunn kniv. Garnera med rom och färsk dill. Servera och njut

 

 

Tips!

 

Denna rätt kan med fördel förberedas en eller flera dagar före servering.

 

 

Norums Fiskrökeri AB

T. +46 (0)934 - 330 11

E. info(at)norumsfiskrokeri.se