Paj med kallrökt lax, romsås och Västerbottensost

Ingredienser:

Ca 15 portioner på buffé.

Ca 6 portioner lunch/middag.

 

Topping

1 burk romsås från Norums Fiskrökeri

1 pkt (ca 200g) färdigskivad kallrökt lax från Norums Fiskrökeri

1 pkt bladspenat 50 g, finhackad

½ rödlök, finhackad

4–5 rädisor, kvartade

2 dillkvistar

 

Pajdeg:

125 g kallt smör, i kuber

3 dl vetemjöl

2 msk vatten

 

Fyllning:

150 g riven Västerbottensost

3 ägg

2 dl Vispgrädde

1 krm vitpeppar

1 krm salt

1 krm tabasco

 

 

 

 

Gör så här:

 

Börja med att göra pajdegen. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa smör och mjöl i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en smidig deg. Tryck ut pajdegen i en pajform (24 cm i diameter). Nagga formen i botten och klä sedan pajens kanter med folie. Grädda pajen i ugnen ca 10–12 minuter.

 

I en bunke vispar du upp ägg och grädde. Smaka av med salt, peppar och tabasco. Sprid ut osten i det förgräddade pajskalet och häll över fyllningen. Grädda ca 15–20 minuter tills pajen stelnat. Låt svalna.

 

Sprid ut bladspenaten jämnt över pajen, ringla över romsås och toppa med finhackad rödlök. Fördela ut kallrökt lax över pajen och garnera med rädisor och dill. Servera och njut!

 

 

 

Norums Fiskrökeri AB

T. +46 (0)934 - 330 11

E. info(at)norumsfiskrokeri.se