Mandelpotatisblini toppad med vispad crème fraiche och gravad röding

Ingredienser:

ca 14 stycken blinier

 

Mandelpotatisblini

125 g mandelpotatis (skalad vikt)

1 msk potatismjöl

1 dl mjölk

0,25 dl grädde

1 ägg

1 äggvita

2 msk smör

 

Garnering

200g gravad röding i bit från Norums Fiskrökeri

2 dl crème fraiche

0,5 dl gräslök

0,5 rödlök

 

 

 

Gör så här:

 

Skala och koka mandelpotatis. Pressa sedan ner den i en bunke.

Tillsätt de övriga ingredienserna en efter en och blanda väl mellan varje ingrediens. Smaka av med salt och vitpeppar.

 

Värm en plättlagg och använd smör till stekning. Grädda sedan smeten till den blir gyllenbrun på båda sidor. Låt blinierna svalna.

 

Skiva därefter den gravade rödingen, strimla gräslöken, finhacka rödlök och vispa crème fraichen fluffig.

 

Garnera varje blini med en klick vispad crème fraiche, rödlök, gräslök och en skiva gravad röding. Servera och njut.

 

 

 

 

 

Norums Fiskrökeri AB

T. +46 (0)934 - 330 11

E. info(at)norumsfiskrokeri.se