Laxbruschetta med grönärtsröra

Ingredienser:

Ca 12–15 snittar

 

150 g varmrökt lax från Norums Fiskrökeri

½ baguette, skivad

1 vitlöksklyfta

2 msk olivolja

 

Grönärtsröra

150 g gröna ärtor

1 dl finhackade färska örter som koriander, dill, persilja, mynta eller gräslök

½ citron, saften

12 msk olivolja

½ dl riven västerbottensost

1 krm salt

1 krm svartpeppar

 

 

Gör så här:

 

Lägg samtliga ingredienser till grönärtsröran i en matberedare, tryck några gånger på ”pulse-knappen”. Det får gärna vara lite större bitar kvar, så att det inte blir en finmalen smet.

 

Skiva baguetten i ca 1,5 cm tjocka skivor och rosta bröden i en grillpanna.

 

När du tagit bröden från grillpannan drar du med vitlöken på brödets krispiga yta, för att ge en lätt vitlökssmak. Ringla över olivolja och klicka på en matsked av grönärtsröran. Toppa med varmrökt lax. Servera och njut!

 

 

Norums Fiskrökeri AB

T. +46 (0)934 - 330 11

E. info(at)norumsfiskrokeri.se