Avokadohalva fylld med Kallrökt laxröra

Ingredienser:

4 stycken (4 avokadohalvor)

 

0,5 burk kallrökt laxröra från Norums Fiskrökeri

 

Avokadoröra

2 avokado

150 g gurka

4 körsbärstomater

0,5 färsk chili (efter egen styrka)

2 msk gräslök

2 tsk olivolja

0,5 citron, saften

Salt och peppar

 

Garnering

16 handskalade räkor

4 msk finkornig rom

Färsk dill

 

 

 

 

Gör så här:

 

Dela avokadon på hälften och plocka bort kärnan (var försiktigt med skalen då rätten ska serveras i skalet). Gröp ur avokadohalvorna, tärna upp avokadon och lägg i en bunke.

 

Tärna gurka och tomat, finhacka chilin och finstrimla gräslöken. Lägg i bunken med avokado. Smaksätt avokadoblandningen med olivolja, citron, salt och peppar.

 

Fyll de tomma avokadohalvorna med avokadoblandningen, fördela ut den kallrökta laxröran och några handskalade räkor ovanpå. Toppa med en klick rom på varje avokadohalva och garnera med dill. Servera och njut.

 

Tips!

Fungerar både som förrätt, till ett mingel eller på en buffé.

 

 

Norums Fiskrökeri AB

T. +46 (0)934 - 330 11

E. info(at)norumsfiskrokeri.se